Om Valueguard

Valueguard startade med en önskan att förändra marknaden för bostadsägande. Varför måste en privatperson bära risken för prisfall på bostadsmarkanden när det finns försäkringar inom de flesta andra områden?

För att kunna skapa en försäkring mot värdeminskning på bostadsmarknaden behövdes ett snabbt, tillförlitligt och kvalitetssäkert sätt att mäta hur bostadsmarknaden utvecklas. I samarbete med KTH skapades Nasdaq OMX Valueguard KTH Housing Index (HOX®) som bygger på en unik, patentsökt teknologi. Indexet mäter prisutvecklingen för bostadsrätter och villor i Sverige som helhet och i våra fyra största städer.

Med indexet på plats utkristalliserades en rad olika användningsområden som presenteras närmare på sidorna produkter, tjänster och koncept. En av våra samarbetspartners är Nasdaq OMX som distribuerar indexet för finansiella tillämpningar.

I dag är Valueguard ett växande bolag med engagerade och kunniga medarbetare. Förhoppningsvis finns de första försäkringslösningarna på plats inom en snar framtid och vi ser många spännande tillämpningar av vår indexteknologi.

Kontakt

Vill du veta mer om oss?

Kontakta Lars-Erik Ericson, VD

070-366 79 93    lars-erik-ericson[at]valueguard.se

Uppdaterad 2014-02-11

Relaterade länkar

Aktuellt

HOX index 14 februari 2018

Bred uppgång i januari i linje med säsongsmönstret

HOX index 15 januari 2018

Prisindex för bostäder fortsätter ned i december

HOX index 14 december 2017

Prisindex för bostäder sjunker i november

HOX index 14 november 2017

Fortsatt nedgång i hela landet i oktober

HOX index 13 oktober 2017

Bred nedgång på bostadsmarknaden i september